"...egyre többen gondolják úgy, most igazán szükség van a saját biztonságunk érdekében megbízható minőség tanúsításra. "

1./ A gazdasági előrejelzések szerint a 2024-es esztendő sem lesz könnyű. A vállalkozások lassan megtanulják, hogy a kihívások új lehetőségeket teremtenek. Önök mire készülnek, mi az, ami erőt, motivációt ad, erre az évre?

A meggyőződésem továbbra is változatlan: Magyarország jövője és a válságokon való átlendülés kulcsa a minőség iránti elkötelezettségben rejlik. Ez a megközelítés nem csupán a talpon maradásunkat biztosíthatja, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy fontos szereplővé váljunk a nemzetközi piacokon. A kihívásokkal teli időszakokban különösen fontos a minőségi termékek és szolgáltatások elismerése és előtérbe helyezése, mint amilyen az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszerünk is, amely egyedülállóan nem szakmaspecifikus értékelést kínál.

2024-et optimizmussal és elszántsággal várom, hiszen a korábbi évek tapasztalataira építve készülünk meghirdetni a pályázatunkat. A szigorú bírálati rendszerünk továbbra is garantálja, hogy csak igazán magas minőségű termékek és szolgáltatások nyerhessék el a védjegyünk használatának jogát, ezzel is szolgálva a fogyasztók érdekeit és biztonságát. A gazdasági előrejelzések és a stabilizálódó környezet fényében különös figyelmet fordítunk arra, hogy új lehetőségeket tárjunk fel a minőségi fejlődés és innováció terén, megerősítve ezzel Magyarország pozícióját a globális piacon.

 

2./ Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatáért szigorú követelmény-rendszernek kell megfelelni és viselni is csak folyamatos ellenőrzés mellett lehet. Hogyan lehet pályázni? Hogyan zajlik a pályázatok értékelése? Mit jelent a folyamatos ellenőrzés?

A 2024-es Érték és Minőség Nagydíj Pályázat a magas színvonalú minőség és innováció elismerésére irányul. Pályázni a hivatalos kiírás alapján lehet, ahol a jelentkezési feltételek és a dokumentációs követelmények részletezettek. Szakértőink díjmentes tanácsadással állnak a jelentkezők rendelkezésére, segítve őket a pályázati anyagok magas szintű előkészítésében. Az értékelési folyamat összetett, több körös bírálaton alapul, mely során a jogszabályi megfelelés, a termék és szolgáltatás minősége, valamint a fogyasztói tájékoztatás kerül előtérbe. A Kiírói Tanács végleges döntését szigorú szakmai kritériumok alapján hozza meg. A védjegyhasználók folyamatos ellenőrzése biztosítja, hogy a védjegy viselése a minőség folyamatos garanciáját jelentse. A DIAMOND Szervezőiroda elkötelezett amellett, hogy a pályázat révén elősegítse a magyar gazdaság és kultúra fejlődését, kiemelve a minőséget és innovációt, mint kulcsfontosságú értékeket.

 

3./Milyen szellemi útravalóval látná el az idei pályázókat, akik jelentkezésükkel ismét bebizonyíthatják, hogy a hazai innovatív attitűd és a teremteni képes szürkeállomány rendkívül fontos a magyar gazdaság tartós fejlődésében?

A 2024-es év új kihívásait és lehetőségeit szem előtt tartva, a legfontosabb, amit a pályázóinknak szellemi útravalóul adhatok: merjenek újítani és nagyot álmodni. Az innováció és a minőség iránti elkötelezettség kulcsfontosságú a magyar gazdaság és társadalom előremozdításához. Bátorítom őket, hogy bízzanak a saját képességeikben és használják ki az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat által kínált lehetőségeket, hogy megmutassák, hogyan tudják fejleszteni hazánk gazdaságát és társadalmát. A pályázat nem egy verseny, hanem egy közösség is, ahol megoszthatják tudásukat és közösen építhetik a jövőt. Az előttünk álló pályázati évben is szigorúan bíráljuk majd a beérkező pályázatokat, hogy csak valódi értékek kerülhessenek a védjegyhasználók közé, ezáltal is támogatva a fogyasztók érdekeit és biztonságát.

 

4./ Meglátása szerint milyen jelentőséggel bír jelenleg az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy? Hogyan járul hozzá a termékek és szolgáltatások piaci sikereihez?

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy kiemelkedő jelentőséggel bír, garantálva a termékek és szolgáltatások magas színvonalát. Ez a védjegy a minőségi elkötelezettség és a piaci siker záloga, megerősítve a vállalkozások hitelességét és versenyképességét. A védjegy használata egyértelmű üzenet a fogyasztóknak a termék megbízhatóságáról, elősegítve a bizalom kiépítését és a piaci pozíció erősítését. A pályázat közreműködőinek célja, hogy 2024-ben is támogassák a hazai minőséget és innovációt, előmozdítva ezzel Magyarország gazdasági fejlődését. Bízunk benne, hogy a Tanúsító Védjegy továbbra is iránytűként szolgál a vállalkozások számára, útmutatást nyújtva a piaci siker felé.