A SZÁM-PONT Számítástechnikai Szolgáltató és Oktató Központ Kft. tavalyelőtt ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját, amelynek fő tevékenysége a humánerőforrás-fejlesztés köré épül: felnőttképzés, munkaerőpiaci szolgáltatás álláskeresők­nek és munkáltatóknak, pályázatírás-tanácsadás és informatikai szolgáltatások nyújtása.

A SZÁM-PONT Kft. küldetése: időtálló minőséget és értéket képviselő szolgáltatást nyújtani ügyfeleinek az oktatás, a ta­nácsadás és az informatika területén, amely a munkában és az élet minden területén használható, emellett az európai normáknak, a piaci igényeknek megfelel, ezen felül pedig HR audit szolgáltatással és munkaerőközvetítéssel serkenti a térség hatékony munkaerőpiaci vérkeringését.

Színes szolgáltatási palettáján a legnagyobb hangsúlyt az oktatási tevékenységére helyezi. A szakképzési rendszer átala­kulásához alkalmazkodva oktatnak részszakmákat, többek között építőipari, épületgépészeti, szociális területen. Szakmai képzés keretén belül pedagógiai, informatikai, műszaki, sport témájú képzéseket indítanak és továbbra is népszerűek a munkahelyi készségfejlesztő tréningjeik.

A SZÁM-PONT Kft. új tevékenységi köre a felnőttképzést kiegészítő ingyenes szolgáltatásokból nőtte ki magát: az előző években számos, a képzéseken végzett résztvevőt tudtak vállalati ügyfeleik, kapcsolataik révén munkalehetőségről in­formálni. Ennek ad szakmai keretet a munkaerőpiaci szolgáltatás üzletág, ahogy a fentiekben említettük, hiszen minden vállalkozás számára fontos, hogy megtalálja azokat a munkavállalókat, akik nemcsak lojalitásukkal, hanem értékteremtő tevékenységükkel is hozzá tudnak járulni az eredményes működéshez.

Csalló Andrea tulajdonos, ügyvezető
www.szampont.hu