Miután az idei évünk több szempontból rendhagyó, nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a világon végigsöprő, meglepetésszerű események bennünket is érintettek. Az ismert okok miatt külön örömömre szolgál, hogy az ünnepélyes díjátadáson valamennyi győztes személyesen veheti át az őt és vállalkozását megillető kitüntető címet.

TISZTELT HÖLGYEIM, URAIM!

Szeretettel köszöntöm Önöket az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa nevében!

Azt már tudjuk, hogy a koronavírus okozta változások nem csak  nehéz helyzet elé állították a gazdasági élet szereplőit, hanem az egyes ágazatok jelentős átrendeződését előre vetítitk . Sokan hátrányból, illetve kritikus helyzetből futnak neki az év hátralévő időszakának, de vannak olyanok is, akik könnyebben vészelték át a kialakult helyzetet. Mindezen nehézségeket figyelembe véve komoly teljesítmény, hogy 2020-ban az Érték és Minőség Nagydíj nem veszített presztizséből, a minőség, a versenyképesség és a fenntarthatóság szempontrendszere ismét testet öltött kiváló pályázatok formájában.

Amikor valaki egymaga meghódít egy hegycsúcsot, felérve országa zászlaját tűzi ki oda. Önök ma itt – kedves Díjazottak - valamennyien győztesek, akikre egy ország lehet büszke. Egyrészről azért, mert még nehezített pályán is páratlan sikert könyvelhetnek el maguknak, másfelől azért, mert olyan példaképek, akik értéket teremtenek és közvetítenek kimagasló színvonalon.

A minőség tág fogalom és szinte univerzális. Mégis, az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy – köszönhetően Önöknek – mára már elég széles körben elterjedt és ismert paramétere termékeknek és szolgáltatásoknak. Megtestesíti, kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét az értékek és a tanúsított minőség iránt. Mérce és egyben útmutató, mellyel olyan márkát építünk, amely valós értéket hordoz, összhangban Magyarország gazdasági érdekeivel, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Valós értékeket hordozó embléma.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy tulajdonosai és működtetői széles pályázati körrel, szigorú követelményrendszernek való megfeleléssel igyekeztek és igyekeznek a jövőben is a fogyasztók és a felhasználók számára erősíteni a bizalmat a minősítő rendszernek megfelelt, díjazott termékek/termékcsaládok/szolgáltatások iránt, úgy hogy ezzel ráirányítják a figyelmet elhivatott szakemberek áldozatos munkájára, akik különös figyelmet szentelnek a természeti környezet védelmére, ugyanakkor modern eszközökkel válaszolnak a globális kihívásokra.

Az Érték és Minőség Nagydíj azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a „KIVÁLÓSÁG TÖRVÉNYÉT”, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak. A minőség egy befektetés és hosszú távú elköteleződés. Bátran kijelenthetjük, hogy mi vagyunk azok, akik a minőségből nem engedünk!

A rendkívüli körülmények miatt csökkent a pályázatok száma, sőt a határok lezárásával csak a hazai vállalkozások tudtak a megmérettetésen részt venni. A dokumentumok összeállításának gondossága viszont határozottan emelte a színvonalat.

A díjazottak között többségében közép- és kisvállalkozás található, de mezőgazdasági kistermelő és alkotóművész is azonosulni tudott a pályázat céljaival és annak kiemelten meg is felelt. A benyújtott és díjazott pályázatok több mint 90%-a gondosan megszerkesztett, esztétikailag is kiemelkedő munka volt, melyek 10 pályázati témakörhöz kapcsolódtak, Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa az utolsó zsűri fordulóig eljutott és bírált pályázatok 100%-át méltónak ítélte a Tanúsító Védjegy viselésére, és ez reális tükörképe a pályázatok színvonalának.

Az év elején meghirdetett jelmondatunk: „Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk!” az eltelt időszakban kiemelkedő jelentőségűvé vált. A legnépesebb díjazotti kör az egészség megőrzéséhez kapcsolódó legkülönfélébb élelmezéshez, élelmiszeriparhoz köthető, a jelmondatot tökéletesen lefedő tartalommal.

Azt tudomásul kell venni, hogy a jövőben az élet nem folytatódhat úgy, mint ezelőtt a koronavírus-járvány utáni gazdasági élénkítésben széles társadalmi összefogásra van szükség. Biztosak vagyunk abban,hogy készek állunk a gondok és a problémák megoldására és  ezek a nagyszerű produktumok is  segítenek bennünket a továbblépésben, melyet  Márai Sándor sok évvel ezelőtt is kinyilatkoztatta.
„Magyarország is csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában; nincs módunk középszerűnek lenni.”

Foto:www.mezogazdasagimuzeum.hu