"manapság egyre növekszik a kereslet a minőségi termékek és szolgáltatások iránt."

Tisztelt Olvasó!

 

Történelmi időket élünk, hiszen az elmúlt évtized gazdasági fejlődése és életszínvonal emelkedése közepette senki sem láthatta előre, hogy előbb egy világjárvány, majd egy háború gyökeresen átformálja a világ és benne Magyarország életét. Amíg béke és viszonylagos gazdasági stabilitás uralkodott, addig senkiben fel sem merültek olyan kérdések, mint az áruhiány, akadozó ellátási láncok, nyersanyaghiány, üzemanyaghiány, energiaválság, infláció. Az európai emberek jelentős része ezeket a fogalmakat szerencsére csak a történelemkönyvekből ismeri.

 

Tavaly ilyenkor még úgy hittük, hogy a koronavírus járványt követően elindulhat egy kilábalás, visszarendeződik korábbi életünk és folytatódik a gazdasági növekedés. Ezt írta át egyik napról a másikra az orosz-ukrán háború kirobbanása.

 

A világjárvány idején megtapasztaltuk, hogy a mai globalizált világban mennyire kiszolgáltatottak egymásnak a nemzetek és bennük, mi emberek. A háború ezt tovább fokozta és egyben bebizonyította, hogy a nemzetek önrendelkezésének és önellátásának teljes feladása olyan sebezhetőséget jelent, amelyet egyik ország felelős vezetése sem engedhet meg magának. Sokan és sokszor támadják Magyarországot és annak Kormányát azért a politikájáért, amelyben kiáll a nemzet szuverenitása, a magyar emberek, a családok és a magyar vállalkozások védelme érdekében. Mostanra beigazolódott, hogy ezeknek a felelős döntéseknek köszönhetően, az ágazatok – köztük az agrárium és az élelmiszeripar – gyorsan tudnak alkalmazkodni az új helyzethez és ezzel sikerülhet elkerülni a válságot, sőt hatékony támogatáspolitikával egy komoly kitörési lehetőség is adott. Fejlődésünk kulcsa mindig is az innováció volt és most sincs ez másképp.

 

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat már 2018 óta komoly fokmérője a magyar termékek és szolgáltatások minőségének. Egy olyan védjeggyé nőtte ki magát, amelynek használói mindamellett, hogy büszkén viselik azt, komoly gazdasági előnyre is szert tesznek, mert manapság egyre növekszik a kereslet a minőségi termékek és szolgáltatások iránt.

 

Gratulálok a Pályázat kiíróinak, az eddigi díjazottaknak és jó felkészülést kívánok a leendő pályázóknak!

 

 

Farkas Sándor

miniszterhelyettes

AGRÁRMINISZTÉRIUM

 

munkához. Köszönöm eddigi munkájukat és gratulálok az elismerésben részesülőknek!