Az ExVA Kft., több évtizedes múltra visszatekintő magyar vizsgáló és tanúsító cég, amely több mint 26 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Az öt kontinensen ismert és elismert vállalat négy fő szolgáltatási területet foglal magába. Ezek a Tanúsítás (ATEX, IECEx, Tűzvédelmi Tanúsítás és Javítóműhely auditálás), Laboratóriumi vizsgálatok (Robbanásbiztos berendezések vizsgálata és egyéb vizsgálatok), Robbanásvédelmi szolgáltatások (Felülvizsgálat, Szakmai konzultáció, Zónabesorolás, Robbanásvédelmi dokumentáció készítés), valamint Vizsgáló berendezések gyártása (Porkamra, Gyújtószikra vizsgáló berendezés, Gázkeverő).

A széleskörű szolgáltatásainknak köszönhetően segítséget tudunk nyújtani minden olyan iparágnak, ahol kiemelt és fontos szempont a biztonságos munkavégzés. Ezek elsősorban tűz és robbanásveszélyes anyagokat felhasználó, azokat előállító, vagy szállító üzemek, vállalatok (pl. olaj-, vegyi-, gyógyszeripari létesítmények, erőművek, biogáz üzemek, malmok, faipari festő üzemek, cukor, szesz, étolaj gyárak, szennyvíz tisztítók, valamint a lítiumion-akkumulátor gyártók).

Az ExVA olyan akkreditált tanúsítószervezet, melynek tanúsítványai nemcsak hazánkban, de Európában és globálisan is elismertek. A termékvizsgálat és tanúsítás jogilag szabályozott környezetben, kimagasló színvonalon, az ügyfél igényeit szem előtt tartva zajlik.

A jól felszerelt vizsgálólaboratóriumunkban több mint 150-féle vizsgálatot végzünk. Ezek közül kiemelném a Hő és hidegállósági vizsgálatokat (-70 °C…..+180 °C), Víz- és por behatolási vizsgálatok (IPX1-9), Automatikus érintésvédelmi vizsgálat, Gépek biztonsági vizsgálata és még sok egyéb. A laboratóriumunk a nemzetközi jártassági vizsgálatokon minden alkalommal az első 5 legjobb helyezett között szerepel.

Egyedi vizsgálóberendezéseket is gyártunk, melyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó már a tervezési fázisban kiszűrje az esetlegesen felmerülő hibákat. Erre szolgál a gyújtószikravizsgáló berendezés, a precíziós digitális gázkeverők, a minimális résvastagságvizsgáló berendezés és más egyedi ExVA által tervezett vizsgálóberendezés, melyeket világszerte több mint 15 országban értékesítünk.

Ezen kívül speciális, komplex vizsgálati igényeket kielégítő porkamrákat is gyártunk mind az autóipar, mind az elektronikai ipar és az ezekhez kapcsolódó ellenőrző és vizsgáló egységek számára.

Az ExVA Kft. csapata a technikai szabványok és a jogszabályi követelmények teljes körű megfeleltetése érdekében, szakmai konzultáció keretében asszisztenciát, műszaki támogatást nyújt a tervezőknek, gyártóknak és a végfelhasználóknak.

Részt veszünk speciális berendezések, egyedi berendezések és készülékek tervezéséhez, kivitelezéséhez kapcsolódó szakértői munkálatokban.

Az évek során az ExVA bebizonyította, hogy tevékenysége nélkülözhetetlen, mind a hazai, mind a külföldi piacon egyaránt.

Partnerei bizalommal választják az ExVA Kft.-t, mert: „Műszaki biztonságot nyújtunk!”