"Jelenleg az egyetlen nem szakma specifikus verseny a minőség elismerésére."

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítójaként és a kiírói, közreműködők nevében is szeretettel köszöntök minden olvasót az idei pályázási lehetőség indítása alkalmából.

Egy évvel ezelőtt tragikus eseményekről kellett megemlékezni, hiszen tavaly februárban szomszédunkban kitört a háború. Akkor nem gondoltam volna, hogy a hírek között napjainkban még mindig jelentős helye van a háborús beszámolóknak. A háború negatív hatásai a mi mindennapi életünket nagyon keményen érinti.  Az időszakos felvásárlási láz és az ebből következő áruhiány, a magas energia árak, az üzemanyagválság, mind-mind nehézségeket támasztanak és befolyásolják a gazdasági életet a vállalkozások és a fogyasztók szempontjából egyaránt. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy viszont mégsem veszített presztízséből, mert egyre többen gondolják úgy, most van igazán szükség a megbízható minőség tanúsításra és a minőség tanúsító védjegyek feltüntetésére, hogy a felmerülő gazdasági nehézségek ne adhassanak teret az ügyeskedőknek és a kóklereknek. Nekünk az a feladatunk, hogy továbbra is tegyük a dolgunkat, működtessük vállalkozásainkat, termeljünk, szolgáltassunk. Maradjunk továbbra is aktív és teremtő részesei az érzékenyen érintett magyar gazdaságnak. Így hozhatjuk létre mindazt, amivel továbblépni tudunk és segíteni is képesek vagyunk.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer a gazdaságélénkítés alternatív programjaként szervesen illeszkedik a kormányzat gazdasági stratégiájához, és aktívan járul hozzá az ország gazdasági sikereihez.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy megtestesíti, kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét az értékek és az objektív ellenőrzéssel tanúsított minőség iránt!  Mérce és egyben útmutató, mellyel olyan márkát építünk, amelyik valós értéket hordoz. Népszerűsíti hazánk és a Kárpát-régió legfontosabb kincsét, annak a szürkeállománynak a teljesítményét, amely alkalmas hatalmas gazdasági eredmények megvalósítására. Széchenyi István óta tudjuk: „A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma”.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat a gazdaság és kultúra szereplői számára kiváló lehetőség, hogy megmutassák üzleti eredményeiket, hangsúlyozzák a védjegyek fontosságát, a piaci versenyképességet, ezzel is erősítsék a belső munkatársi elkötelezettséget.  Jelenleg az egyetlen nem szakma specifikus verseny a minőség elismerésére. A pályázaton való megmérettetés nagyszerű lehetőség arra is a gazdálkodó szervezeteknek, hogy felhívják magukra a figyelmet, így kiemelkedjenek a hasonló vállalkozások közül, bizonyítva a minőségi és értékalapú munka fontosságát.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy jelentősége és elismertsége is folyamatosan emelkedik, mert csak ellenőrzött feddhetetlen termékek, szolgáltatások viselhetik. Olyan cégér, amelyik kizárólag csak pozitív információt hordoz, megbízható reklám, okos, ügyes alkalmazásával viselője mérhető gazdasági előnyökre tehet szert. Persze a védjegy feltüntetése egy lehetőség, amivel használójuknak maguknak kell jól kufárkodni. Egy ország gazdasági erejét a legészrevehetőbben, és talán a leghatékonyabban mutatja, ha minél több olyan minősített, tanúsított termékkel rendelkezik, amelyekre védjegyekkel is felhívják a figyelmet. Sok nálunk sikeresebb ország már régóta ezt az elvet követi. Bízom abban, hogy saját érdekünkben hazánk is ezen az úton fog haladni. Meggyőződésem, hogy idén is olyan új védjegyhasználókkal fog a győztesek tábora gyarapodni, akikre büszkék lehetünk, és méltán járulnak hozzá a hazai gazdaság és kultúra további emelkedéséhez.