A Magyar Tudományos Akadémia, az Iparkamarák és az Innovációs Ügynökség által közösen alapított Dél-alföldi Innovációs Díj ünnepélyes átadására a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából került sor. A 9. alkalommal átadott díjjal olyan gyártókat, szolgáltatókat, fejlesztőket díjaztak, akik a 2018-as évben legjelentősebb szellemi alkotásokat, illetve azon alapuló termékeket hozták létre illetve eljárást vagy szolgáltatás nyújtanak.

Egyre több lehetőség lesz Magyarországon a megmérettetésre az egészségügy területén is a szolgáltatások minősége és az alkalmazott eljárások tekintetében. A Bíráló Bizottság fogászati gyógyító eljárást is elismert a rangos Díjjal, amellyel a kiemelkedő innovációkat és szolgáltatásokat jutalmazzák.

A Magyar Tudományos Akadémia, az Iparkamarák és az Innovációs ügynökség által közösen alapított Innovációs Díj II. kitüntetettje lett a Fixfogsor® Rendelő, amelynek innovációs fejlesztése megoldást jelenthet a protézisproblémákkal küzdőknek.  A kitüntető díjat Dékány Imre Akadémikus, a kuratórium elnöke, Fülöp Ferenc és Vékás Lajos Akadémikusok adták át a Kamarák képviselőinek jelenlétében.

A Fixfogsor® Rendelő protézisrögzítési eljárásával érdemelte ki a zsűri pozitív döntését. Az eljárás azok számára jelenthet megoldást, akiknek teljes protézisre van szükségük. Napjainkban a fogászati kezelések terén az implantátumok használata egyre népszerűbb, hiszen a hagyományos eljárásokhoz képest számtalan előnnyel rendelkeznek. A beavatkozás során a fogsor a kifejezetten erre a célra továbbfejlesztett implantátumok segítségével kerül rögzítésre, így olyan stabilitás érhető el, hogy nem kell sem ragasztani, sem attól tartani, hogy beszéd közben, vagy bármilyen társasági eseményen kiesik. A módszer több innovációs fejlesztést is tartalmaz.

„Megéri ma Magyarországon dolgozni és fejleszteni, hiszen ez a befektetett munka ölt testet most ebben az Akadémia által fémjelzett Díjban. A teljes fogatlanság kérdése széles rétegeket érint. Sajnos még mindig kevesen tudnak az alkalmazható megoldási lehetőségekről. A rendelő alapítása óta közel 4000 páciens protézisrögzítését végeztük el a kecskeméti és budapesti rendelőnkben. Az elmúlt 8-9 évben a specializálódásnak köszönhetően igen nagy tapasztalatra tettünk szert a területen. Az elnyert Érték és Minőség Nagydíj és a mostani Innovációs Díj elnyerése is visszaigazolja, hogy jó úton járunk a fogsort viselő páciensek problémáinak hatékonyan megoldásában.” – mondta Dr. Szabó László a Díjjal kitüntetett Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója.


Ha szeretne többet megtudni a nagydíjas FIXFOGSOR® Protézisrögzítésről és az Innováció díjas mini-implantátumokról, akkor az alábbi linken tájékozódhat:
http://fixfogsorsales.hu/

 


Fixfogsor® Fogászati Rendelő

Sok idős magyar páciens kereste meg a Fixfogsor® Rendelőt azzal, hogy adjuk vissza fogsoruk stabilitását és eredeti rágóképességüket, de vagy nem volt hozzá elegendő állcsontjuk vagy nem volt meg a hagyományos fogbeültetéses fogpótláshoz szükséges anyagi fedezet. Ezen páciensek számára kiváló megoldás a rendelő specialitása, a FIXFOGSOR® Protézisrögzítési eljárás.

A megoldás alapötlete külföldről származik, de a kizárólagosan erre a kezeléstípusra szakosodott Fixfogsor Fogászati Rendelő a sok éves tapasztalatra alapozva fejlesztette ki saját fogsorrögzítési eljárását. A miniimplantációs eljárást Dr. Szabó László, a Fixfogsor Rendelő alapító igazgatója, protézisrögzítési specialista Svájcban ismerte meg. Akkoriban ez a módszer nem igazán volt elterjedt a fogorvosok körében, pedig hosszú távon is kiválóak az eredmények. Hazatérve hamarosan leszerződött az egyik implantátumokat gyártó és forgalmazó céggel. A rögzítéshez használt és alkalmazott speciális implantátumok továbbfejlesztése a Fixfogsor® Rendelő és a gyártó cég közös  munkájának a gyümölcse.

A FIXFOGSOR® Protézisrögzítés lényege néhány apró, saját fejlesztésű titán implantátum, amelyeket közvetlenül az ínyen keresztül, fájdalom nélkül illesztenek az állcsontba. Alsó fogsor rögzítése esetén 4 darabot, felső fogsor esetén 6 darabot ültetnek be. Az implantátumokra protézis készül. A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe beépített fém patentek gondoskodnak, az implantátum gömbformájú vége ezekbe pattan bele a felhelyezésnél. Ez biztosítja, hogy a műfogsor stabil, véletlen elmozdulása kizárt.

Az óriási szakmai tapasztalat felhalmozását és az innovatív fejlesztéseket a fogsorrögzítés területén a lakosság körében egyre növekvő érdeklődés, ezáltal pedig a rendkívül magas esetszám segítette elő. A rendelő a miniimplantátumok legnagyobb felhasználójává vált Magyarországon, melyet a közel 4000 sikeres beavatkozás fémjelez.

Fixfogsor® Rendelő Bemutatkozó videója: https://www.youtube.com/watch?v=boMCRDMAy40&t=9s

A FIXFOGSOR® márka és a rendelő alkalmazott eljárása az elmúlt években számos Díjat kapott, mely azt jelzi, hogy munkájukkal jó úton járnak (MagyarBrands, Magyar Tudományos Akadémia Délalföldi Régió Innovációs Díj II. helyezés, Érték és Minőség Nagydíj, Mestermunka Díj, Év kiváló rendelője Díj).

„Feladatunkká vált, hogy megismertessük a lakossággal az egyszerű, kíméletes és megfizethető módját a műfogsorok stabilizálásának. Hisszük, hogy a stabil, rögzített fogsor mindenkinek jár! Valljuk, hogy a fogászati kezelések közül a páciensek életminőségében az okozza a legnagyobb változást, ha hirtelen megszüntetjük a kivehető fogsorokkal gyakran együtt járó mindenféle stabilitási problémát.” – emelte ki Dr. Szabó László, a Fixfogsor® Rendelő alapító igazgatója.

Weboldal: www.fixfogsorinfo.hu

Kapcsolat: (06 1) 9000 695
 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Fixfogsor® Rendelők:
1132 Budapest, XIII. ker., Kádár utca 9-11. földszint;
6000 Kecskemét, Temes tér 10.