(The 16th World Congress Of Chinese Medicine)
2019. november 8-9.

Idén Magyarországon, Budapesten került megrendezésre a Hagyományos Kínai Gyógyászat 16. Világkongresszus rangos eseménye, mely jól beleillik a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulójának eseménysorozatába, s amelyre 76 országból, 266 tagszövetségből érkeztek WCCM tagok, akadémikusok, professzorok. A 70 éves kínai-magyar barátság keretében a magyar és kínai orvosok közösen építették fel az egészségügyi stratégiát a teljes magyar lakosság egészségmegőrzése érdekében.

hagyomanyos_kinai_gyogyaszat_16_vilagkongresszus_1024.jpghagyomanyos_kinai_gyogyaszat_16_vilagkongresszus_2_1024.jpghagyomanyos_kinai_gyogyaszat_16_vilagkongresszus_3_1024.jpg

E novemberi eseményre több mint 110 neves előadó és szakmai kiállító, TCM professzorok és szakértők érkeztek hazánkba a világ minden tájáról, hogy megosszák egymással az elméleti kutatások és a klinikai tapasztalatok során szerzett ismereteiket, a tudományos eredményeket és az új fejlesztések információit.

Az egészségmegőrzésben nincsenek határok. Minden ország egészségügyi szakembereinek együtt kell dolgoznia az új kihívások legyőzése érdekében. Újabb és újabb vírusok, baktériumok, járványok okozta betegségek látnak napvilágot, ennek legyőzése érdekében fontos, hogy előmozdítsuk az emberiség sorsközösségének fejlődését.