...avagy a Hagyományos Gyulai Sonka beérése.

A Gyulai Sonka készítésének hagyományai egészen a 20. század elejére nyúlnak vissza. A helyi hentesdinasztiák a sózás, füstölés és szárítás technikáját alkalmazva olyan sonkákat készítettek, amelyek hosszú ideig biztonságosan tárolhatók voltak, és nagy népszerűségnek örvendtek a helyi lakosok körében. Az örökséget büszkén őrzik és viszik tovább, így a sonkagyártás ma is hű maradhat a hagyományokhoz.

Bár a technológia megmaradt az évek során, de a modern higiéniai követelményeknek való megfelelés mellett működik. Gyula környezeti adottságai, különösen a levegő páratartalma, kiválóan hozzájárulnak a sonkák ízének és minőségének kialakításához.

  A Gyulahús bükkfán füstölt, sóban érlelt és szárított Hagyományos Gyulai Sonka nevet viselő terméke egy igazi ínyencség. A hagyományos technológiát alkalmazva készítik, és semmiféle hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz, ami azt jelenti, hogy bátran tehetjük gyermekeink szendvicseibe vagy ételeinkbe. Emellett a termék glutén- és laktózmentes is, így sokak számára ideális választás.

A sonkák készítése során a nyers sertésbőrös combot gondosan feldolgozzák, majd sózzák és füstölik hagyományos kőfüstölőkben. Az érlelés során pedig tovább fokozzák a sonkák élvezeti értékét, így azok füst- és pácérett ízűvé válnak, kellemes illattal. Az eljárásának köszönhetően a sonka fogyasztható nyersen is, és rengeteg receptben felhasználható.

A Gyulahús Kft. Hagyományos Gyulai Sonkája nem csak az Érték és Minőség Nagydíja miatt különleges, hanem elsősorban az évszázadok során hagyományként ápolt kiváló minőség és íz összhangja miatt is.