Ahogy a hagyományok és a közös emlékek mélyen gyökereznek nemzetünk kultúrájában, úgy a gazdaság és az üzleti élet sikerei is megérdemlik a méltó figyelmet, ünneplést. Ezen az ünnepi napon, amikor az Érték és Minőség Nagydíj Védjegyhasználatok és külön elismerések kerülnek átadásra, az alkotók és vállalkozók erőfeszítéseit köszöntjük. Megállunk egy pillanatra, és elismerést adunk mindazoknak, akik a mindennapokban azon munkálkodnak, hogy hazánk gazdasága virágozzon.

A Gazdaság Ünnepe nem csupán egy nap, amikor díjakat adunk át. Sokkal többről szól. Arról tanúskodik, hogy a kemény munkát, az innovációt és az elhivatottságot keressük és elismerjük. Azt mutatja, hogy az elismerés nem csak szavakban, hanem tettekben is kifejezésre jut.

Az Országház Főrendházi Üléstermében zajló díjátadó esemény komolyan veszi a hagyományokat, és tisztelettel adózik a gazdaság és az üzleti élet jeles képviselőinek. Ezen a napon nem csak a díjazottakat ünnepeljük, hanem mindazokat, akik részt vesznek és hozzájárulnak a nemzeti gazdaság növekedéséhez és fejlődéséhez.

Ezen a különleges napon, az Alkotók Napján, ünnepeljük azokat a jeles személyeket és vállalkozásokat, akik önzetlenül és kitartóan dolgoznak azért, hogy hazánk jobb, erősebb és versenyképesebb legyen. Mert minden egyes díj, minden egyes elismerés, minden egyes mosoly az arcokon azt mutatja: a mi munkánk sem hiábavaló, a gazdaságunk pedig értékes és becsületes munkával növekszik évről-évre.