Kétféle embertípus létezik. Az, aki utazgat és nem tudja hová érkezik, és az, aki már az elinduláskor pontos útitervvel rendelkezik.

Ezt Gyarmati Viktória designer és enteriőr tervező, mérnöktől hallottuk, aki szerint egyik sem jobb, vagy rosszabb, hiszen mindannyian mások vagyunk.

"Bevallom, én az előre tervezés híve vagyok, s ez nem csak utazásaim során érvényesül. Épp úgy igaz ez, amikor lakásfelújításba kezdek.  Igyekszem minden részletet átgondolni és előre látni, hogy hová érkezem.   Épp ezért tartom olyan fontosnak a tervezést, különösen, ha egy lakás átalakításba, iroda vagy üzlethelyiség kialakításába kezdünk! Ebben nyújt profi segítséget az Otthonod 2000 Alkotó csapata.

A technika hatalmasat fejlődött az utóbbi évek során. Amikor előző otthonomat terveztem, léptékvonalzóval méregettem, tologattam a mérethelyesen kivágott papírkanapém és papírasztalom. Hosszú napokon keresztül gondolkodtam, minek hol lenne a legjobb helye, milyen színvilágot teremtsek mindehhez. Képzeletemben vizualizáltam a teret, beleálmodtam a színeket, bútorokat, lakástextileket és egy kicsit magamat is az enteriőrbe képzeltem. Ma már ez szerencsére nem így van! Egy lakberendező - amellett, hogy jól ismeri a legújabb stílusirányzatokat, a piaci kínálatot a berendezési tárgyak és kiegészítők tekintetében - 3D-ben felépíti a leendő otthon modelljét. S mi több, fotorealisztikusan mutatja be a mérethelyesen megtervezett lakóteret. Ebben nyújt segítséget tervezői szolgáltatásával az Otthonod 2000 Interior Design csapata."

 

Az alkotók terveikkel 2022-ben elnyerték az Érték és Minőség Nagydíjat, amely a kimagasló és megbízható minőség védjegye.

A tervezés során minden apró részletet alaposan átgondolnak, s a munka során azonos mértékben veszik figyelembe az esztétikai, praktikai és ergonómiai szempontokat.  Elképzeléseiket fotorealisztikus látványterveken mutatják be, figyelembe véve a valóságnak megfelelő méreteket.

A világítás megtervezésére is különös hangsúlyt fektetnek az Otthonod 2000 Interior design tervezői. A designerük által előszeretettel alkalmazott LED-fényforrások nemcsak energiatakarékosak, hanem igen sokoldalúan használhatóak, alkalmazásukkal igazán modern otthon teremthető. A LED-szalagok optimálisan használhatók helyi megvilágításként, általános világításként, de hangulati-designelemként is. A dimmelhetőség, vagyis a fényerő szabályozása szintén jól kihasználható, legyen szó rejtett világításról vagy hangulati fényről. Az enteriör hangulatát nagymértékben befolyásolja ugyanis a fény színhőmérséklete. A napfényé, vagyis a természetes fényé például 3500-4900 Kelvin. A kereskedelmi forgalomban a természetes, vagy „középfehér” fényforrás  általában  4000  Kelvinre kalibrálják, az ettől kisebb Kelvin-érték  (3500 alatt) a melegfény, a 4900 feletti  pedig érték hidegfény.  Ezeket a színhőmérsékleti értékeket mindig feltüntetik a fényforrásokon. Világítás terveik 2022-ben elnyerték a Legrand Magyarország Zrt. elismerését.