Április 23-án a Magyar Nemzeti Kereskedőház Marosvásárhelyi Regionális Irodájának, valamint Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának és a Maros megyei RMDSZ meghívásának eleget téve tartotta bemutató előadását Bálint Ágnes, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat zsűrielnöke. A székelyföldi vállalkozóknak szervezett tájékoztatón a szervezők nevében Bessenyei Sarolta, a marosvásárhelyi MNKH iroda vezetője köszöntötte a részvevőket. Jelen volt: Farkas Balázs konzul Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében, Kozma Mónika, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke, és előadást tartott a díjazotti tapasztalatairól Varga Pál Petri Zsolt, a Petry cég ügyvezető igazgatója.

„Az Érték és Minőség Nagydíj új védjegy a kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén, amely az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget, és amelyre idén 47 főkategóriában lehet pályázni az egész Kárpát-medencéből. A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági és élelmiszeripart, a szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai és kozmetikai szegmenset, vagy akár a ruházati és sporttermékek gyártását is. De lehetőséget kapnak helyi közösségek is tevékenységeik megmérettetésére. Az 1. Érték és Minőség Nagydíj pályázat kitüntetéseit, a tanúsított »minőség jelképét« – melyre május 25-ig lehet pályázni –, az Alkotók Ünnepén, a Magyar Parlament felsőházi termében adják át szeptember 11-én‟ – ismertette Bálint Ágnes, a marosvásárhelyi Köpeczi-házban tartott eseményen.

„Magyarország kormányának nemzetpolitikája nagy hangsúlyt fektet a külhoni magyarság gazdasági jólétére is, így ezen védjegypályázaton való részvétel biztosítása egyenlő esélyt teremt Magyarország határain belül és kívül működő gazdasági szervezetek számára, hogy bizonyítsák termékeik vagy szolgáltatásaik magas színvonalát‟ – hangsúlyozta Farkas Balázs konzul.

„Az RMDSZ számára kiemelten fontos a romániai magyar közösség szülőföldön való boldogulása és gazdasági megerősítése, ezért támogatóként azt a célt tűzte ki, hogy segíti az Érték és Minőség Nagydíj pályázat kiííróit és lebonyolítóit abban, hogy minél több erdélyi vállalkozó megismerhesse ezt a lehetőséget és éljen a pályázat adta előnyökkel‟ – tájékoztatott Kozma Mónika ügyvezető alelnök.

„A Petry cég már díjnyertes termékei egyértelműen keresettebbek lettek, és ez a fajta minősítés és díj nagyban megerősített bennünket abban, hogy jól végezzük a munkánkat, és hogy megéri ragaszkodni a kimagasló minőséghez, új termékekkel kísérletezni a piacon. Számunkra egyértelmű, hogy idén is pályázunk, hiszen vannak új ötleteink, és úgy érezzük, a vásárlóink számára is fontos ez a védjegy, erősíti a bizalmat a termékeink iránt‟ – nyilatkozta Varga Pál Petri Zsolt, a Petry cég ügyvezető igazgatója.
Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot 2018-ban első alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt. (a védjegyalapítók megbízásából a pályázat szervezési és lebonyolítási teendőit koordináló és végző szervezet), a Hajnal Húskombinát Kft., a KÖMI Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi, mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft.

A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. A pályázathoz és a Kiírók Tanácsa munkájához szakmai segítséget nyújt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat nemzetközi megjelenésének legfontosabb része a Magyarország határain túli együttműködés. A kiírók törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások bekapcsolódjanak a pályázati rendszer munkájába.

 

TransObserver