Az országos hírű szakember, Vásárhely Pro Urbe díjas polgára Hódmezővásárhelyen született 1948. szeptember 9-én.

Iskoláit is itt végezte, és munkahelye is a szülővárosához kötötte. 1967-ben lépett be a CSOMIÉP-hez mint segédmunkás és művezető, majd technikusként, később főművezetőként építésvezető-helyettesként végigjárta egy munkahelyen belül az összes szakmai utat, míg 1999-ben a CSOMIÉP Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatójává választották, mely tisztséget azóta is betöltötte. Nevéhez fűződik több mint negyven szabadalom.

Cikkeket jelentetett meg betonműtárgyakról meliorációval foglalkozó szaklapokban, társszerzője volt egyetemi és főiskolai jegyzeteknek Melioráció és vízrendezés kisműtárgyai témakörben. Tagja volt a Magyar Beton Szövetségnek, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének, a Magyar Iparjogvédelmi Egyesületnek, a Magyar Marketing Szövetségnek, a METESZ Előregyártási Szakosztályának elnökségi tagja 1982-tól. Tagja volt továbbá a Nemzetközi Szent György Lovagrendnek. 2003-tól képviselő testületi tagságot töltött be a vásárhelyi Római Katolikus Belvárosi Templomban. Munkásságát 1974-ben Kiváló Újító cím ezüst fokozatával, 1976-ban és 1980-ban arany fokozatával ismerték el.

A VOSZ 2002 évben jutalmazta az év vállalkozója kitüntető címmel. 2002-ben Innovációs Nagydíjban részesült. 2003-ban a termelővállalkozások kategóriájában a legdinamikusabban fejlődő cégnek járó különdíj illette meg. 2005-ben a Pro Urbe Hódmezővásárhelyért kitüntetést kapott. Mészáros Antalt november 19-én 12 órakor búcsúztatják a Szent István Plébánia templomban.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Iroda Fájdalommal vesz búcsút a sokszoros Magyar Termék Nagydíjas, Érték és Minőség Nagydíjas, Vállalkozási és Innovációs Nívódíjas pályázónktól, aki a minőség ügye iránt elkötelezett ember volt. Szakmai hozzáértésével, kiemelkedő szociális érzékével mindannyiunknak példaképül szolgálhat.

Szöveg: vasarhely24.com