Az erkölcsi elismerést október 23-án vette át, melyet a város a Legrand Zrt. vezérigazgatójaként a közösség érdekében végzett tevékenységéért,  a város iránti elkötelezettségéért ítélt oda.

A Legrand Zrt. Szentes város egyik legnagyobb munkáltatója, több mint 100 éves múltra tekint vissza, ebből 60 már Szentes városához kötődik. A vállalat szentesi kötődése és a Legrand Csoport elköteleződése a fenntartható fejlődés iránt, a sokszínűség, az etikus üzleti magatartás meghatározták a szakmai pályafutás mérföldköveit.

Megiszteltetés számomra, hogy noha nem születtem és nem élek Szentesen, 2020 október 23-án átvehettem a Polgármester Úrtól a Szentes Díszpolgára oklevelet. Az elmúlt majd 30 esztendő gyökeret vertem, Szentesen otthon érzem magam.Bízom benne, hogy a következő években is lesz lehetőségem itt lenni és tenni a városért - mondta Károlyi László.

Szentes Város Önkormányzata a díjat és az oklevelet a 2020. október 23-i megemlékezés részeként , az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltása évfordulójának alkalmából a „Büszkeségpont”-nál az 1956-os emlékműnél, a Rózsa Gábor téren megtartott ünnepségen adta át.

Forrás és képek: Legrand, szentes.hu, azuzlet.hu, MTI, karolyibs.com