Kövér László, az Országgyűlés elnöke: "...különösen fontos, hogy felmutassuk az értékeket és mindazt, ami minőséget képvisel."

Tisztelt Olvasó!

Szerintem a világot „a munkába belefeledkezett ember” viszi előbbre.
Az értékek nem ismerik a tréfát, s ha kell, kifognak rajtunk.
(Pilinszky János)

Az elmúlt esztendőben nehéz idők látogattak meg bennünket. Az egész világ, az emberi élet minden területe a koronavírus-járványtámadásaival és ezek következményeivel küzdött. Gyászhírek érkeztek szerte a Kárpát-medencéből és az egész világból. Láttuk ugyanakkor azt is, milyen elkötelezetten harcolt az egészségügy az emberek életéért: a betegek gyógyításáért és a betegség terjedésének megállításáért. Láttuk az őket segítők – logisztikusok, rendvédelmi dolgozók s még olyan sokan mások – munkáját, amellyel hozzátették a szükséges támogatást az orvosok, ápolók, mentősök erőfeszítéseihez. Mindannyiuknak együttesen köszönhetjük, hogy végül felülkerekedhetünk a járványon.

Beszűkültek az egyes emberek és a családok, illetve egész ágazatok – a gazdaság, az oktatás és annyi minden más – lehetőségei. Láttuk azt is, az egyes emberek és közösségek miként találtak ebben a nehéz helyzetben megoldásokat az új körülmények hozta gondokra.Volt időnk újra átgondolni és újra megtervezni a mindennapjainkat, munkánkat, hogy a járvány múltával újult erővel, egy magasabb szinten kezdhessük újra az életünket.

Ilyen időkben különösen fontos, hogy felmutassuk az értékeket és mindazt, ami minőséget képvisel. Ez a katalógus az Érték és Minőség Nagydíj idei díjazottjait gyűjti össze. 12 gazdasági és szellemi területről érkezett 40 hazai és 1 erdélyi pályázat nyerte el idén a kitüntető címet. Amikor átpörgetjük ezt a kis kötetet, láthatjuk, hogy nehéz időkben is lehet nagyszerűt alkotni, inspiráló és példaszerű teljesítménnyel előrukkolni, és fontos, önmagukon messze túlmutató szolgálatokat tenni egy szélesebb közösségnek, s végső soron az egész magyarságnak.

Ez a kis kötet az elkötelezett munkáról beszél, amely előbbre viszi a világot. Méltó a figyelmünkre!

Kövér László
az Országgyűlés elnöke